17.5.2017

BisnesAkatemian opinnot

Sateista keskiviikkoa kaikille!

Sää ei ole tänään suosinut ainakaan Turun suunnalla, mutta pilkahduksia auringosta on ilmeisesti vielä tänään luvassa, joten ei vaivuta kokonaan epätoivoon! Allekirjoittanut viettää tällä hetkellä etäpäivää kouluhommien parissa ja nyt ajattelin, että olisi hyvä hetki avata hieman millaisia opintoja meillä onkaan BisnesAkatemiassa. Niitä onkin jo hieman sivuttu muissa postauksissa suurpiirteisesti, mutta sen tarkempaa käsitystä teillä ei vielä varmaan ole. Mainittakoon vielä se, että kaikki tässä postauksessa mainitut opinnot ovat osa BisnesAkatemian opetussuunnitelmaa.

BisnesStartti
Aloitimme opiskelut syksyllä 2015. Ensimmäinen opintojaksomme oli nimeltään BisnesStartti, joka piti sisällään liiketoiminnan suunnittelua, käynnistämistä ja ylläpitoa. Opintojakson aikana tutustuimme siis liike-elämään kokonaisuudessaan ja teimme paljon erilaisia pieniä projekteja ryhmissä mm. liiketoimintasuunnitelman ja markkinointisuunnitelman. Sen lisäksi opintojaksoon kuului paljon muita tehtäviä kuten esimerkiksi yritysvierailuja, kirjapiirejä, seminaareihin osallistumista ja muuta liike-elämään liittyvää opiskelua.

Muut opinnot
BisnesStartti ei suinkaan ollut ensimmäisen vuoden aikana ainut opintojakso. Kokonaisuuteen kuului myös muita opintoja. Opiskelimme parissa opintojaksossa ulkomaisia kieliä eli ruotsia ja englantia. Sen lisäksi oli mahdollisuus valita vapaasti muitakin kieliä. Tämän lisäksi opintoihin kuului liike-elämän oikeustietoa, joka oli ehdottomasti yksi hyödyllisimmistä kursseista tähän asti. Markkinointi kuului myös osaltaan vahvasti jokapäiväiseen opiskeluun ja siitä olikin yksi kokonainen kurssi. Sen lisäksi opintoihin kuului myös taloushallintoa ja ICT-opintoja. Aika laaja kokonaisuus ensimmäiselle vuodelle, vai mitä?

Toinen vuosi
Toisena vuonna siirryimme nopeasti opiskelemaan osuuskuntiin. Edellisen vuoden kurssit olivat kaikille pakollisia ja tämän jälkeen oli aika aloittaa BA-opintojen suorittaminen. BisnesAkatemiassa voit siis valita itsellesi mieleisiä opintoja ja toteuttaa niitä haluamassasi järjestyksessä. Tietenkin joitakin pakollisia kurssejakin löytyy, joiden tehtävät tulee suorittaa määräajassa. Opiskelu kuitenkin on aikalailla itsestään kiinni ja mitä enemmän opintoja suoritat, sitä lähempänä valmistuminen on!

Tämän vuoden opintomme ovat olleet todella laajoja. Viime vuonna käynnistimme omaa yritystoimintaamme osuuskuntana ja tänä vuonna sitä on kehitetty yhä enemmän eteenpäin. Tämän lukuvuoden opintoihin on kuulunut mm. digitaalista markkinointia, B2B- yritysmyyntiä, tapahtumanjärjestämistä, innovaatiotyökaluja, yrityksen talouden hoitamista ja projektijohtamista. Sen lisäksi on voinut valita itselleen myös vapaaehtoisia kursseja ja suorittaa opintoja Turun BisnesAkatemiassa.

Näiden lisäksi opintojen aikana tulee suorittaa perusharjoittelu, ammattiharjoittelu ja tietysti kirjoittaa opinnäytetyö. Meidän koulussa on tämän lisäksi paljon vaihto-opiskelijoita eri maista, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Verkostoituminen ja kansainvälistyminen on siis myös mahdollista, sekä erittäin suositeltavaa. Kaikki opinnot voi käytännössä suorittaa omassa tahdissa, mutta suunnittelusta ja toteutuksesta vastaat käytännössä sinä itse. 

Kuten huomaatte, niin BisnesAkatemiassa on tarjolla paljon erilaisia opintoja ja tässä postauksessa lueteltiin niistä tärkeimmät. Näiden lisäksi on siis saatavilla paljon muitakin opintoja, joita on mahdollista sisällyttää omaan tutkintoon. Niitä kannattaa kysellä ehdottomasti omalta tutorilta, valmentajalta tai opolta. Mikäli jokin opinnoista jäi mietityttämään, niin älä jää asian kanssa yksin vaan kysy apua. Kommentteihin voit myös laittaa kysymyksiä BisnesAkatemian opintoihin liittyen!

Tässä olikin kaikki tältä erää. Kiitos kaikille, jotka jaksoivat lukea näinkin pitkän postauksen loppuun asti. Seuraava blogipostaus on tulossa loppuviikosta, STAY TUNED!

Tsemppiä kaikille lopputöihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti