7.5.2017

Miten hyödyntää kesäloma - PART 2

Heippa lukijat!

Viime viikolla Osuuskunta Visioona järjesti yhteistyössä Bergvikin Kartanon kanssa innovointipäivän BisnesAkatemian ensimmäisen- ja toisen vuoden opiskelijoille. Päivän aikana tuli mielettömän paljon uusia ideoita yrityksille ja päivä oli erittäin antoista kaikin puolin. Tästä pääsette lukemaan vielä myöhemmin, stay tuned!

Kiitos kaikille, ketkä lukivat viimekertaisen blogipostauksen; Miten hyödyntää kesäloma - PART1. Se on tällä hetkellä suosituin ja eniten luetuin postauksemme ja toivomme, että siitä oli konkreettista hyötyä mahdollisimman monelle. Mikäli et ole vielä lukenut edeltävää postausta, niin se löytyy tästä. Kuten lupasimme, niin tänään on aika julkaista loppuosa siitä, miten hyödyntää kesäloma opiskelijana.

Edellisessä kirjoituksessa puhuttiin kesätöiden hakemisesta vielä tälle vuodelle. Mikäli kesätöitä ei ole vieläkään syystä tai toisesta kuulunut, niin toivo ei ole täysin menetetty. Kesälomalla on muitakin mahdollisuuksia tehdä jotakin hyödyllistä ja kartuttaa omaa osaamistaan. Oletko miettinyt, että voisit suorittaa kesälläkin opintoja tai mahdollisesti työharjoittelun? Näillä vinkeillä onnistut varmasti!

Kesäopinnot
Kesäopinnoista tulee alustavaa tietoa yleensä vuoden lopussa tai viimeistään alkuvuodesta. Tänän vuonna ilmoittautuminen Ammattikorkeakoulujen kesäopintoihin avattiin maaliskuun puolessa välissä. Kesäopintoja oli mahdolllista valita haluamansa määrän, mutta opintotuen saadakseen tulee suorittaa vähintään 5op/kk. Allekirjoittanut nappasi itselleen kesäkursseja 15op edestä ja aion suorittaa ne kesätöiden lomassa mikäli aikataulut sen sallivat.


Kesäopintoja voi vielä löytää Turun Amk:n sivuilta, Turun Yliopiston nettisivuilta tai voit kysyä neuvoa omalta valmentajalta. Tärkeintä on, että pystyt kehittämään itseäsi ja valitsemaan itselle mieluisia kursseja. Mikäli kaikki kurssit ovat jo täynnä, niin esim. Inno-Polun avulla pystyt suorittamaan opintoja.  Vinkkinä sinulle, että kesäkurssit ovat yleensä heti täynnä, joten ensi vuonna kannattaa olla ajoissa!

Projektit
Mikäli kesäopinnot on jo valittuna, mutta et saanut niitä tarpeeksi tai haluat suorittaa muitakin opintoja, niin koulusta riippuen on mahdollista tehdä myös projekteja kesällä. Projektityöskentelyn tulee toki olla aktiivista, kehittävää ja nousujohteista, jolloin opintopisteet niistä ansaitaan kunnialla. Mikäli kesätyöpaikka ei auennut, niin on erittäin suositeltavaa, että opinnot jatkuisivat myös kesällä. Näin ollen olet itse lähempänä valmistumista ja omia unelmiasi!


Työharjoittelu
Moni opiskelija suoritaa kesän aikana palkattoman- tai palkallisen työharjoittelun valitsemassaan yrityksessä. Yrityksiin kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman ajoissa, sillä rekrytointi aloitetaan yleensä n. 6kk aikaisemmin. Piilotyöpaikkoja saattaa myös löytyä ihan soittamalla tai menemällä paikan päälle. Työharjoittelupaikkaa hakiessa kannattaa miettiä itselleen tavoitteet ja miksi juuri tämä yritys sopisi minulle. Tärkeintä on oma oppiminen ja itsensä kehittäminen. Usein harjoittelupaikoista poikii myös vakituisia työpaikkoja valmistumisen jälkeen. Uskaltaudu siis ottamaan yhteyttä ja tekemään unelmista totta!


Mikäli jokin näistä vaihtoehdoista kuulostaa hyvälle, niin eikun vain toteuttamaan. Kaikki riippuu sinusta itsestäsi. Aseta itsellesi tavoitteet kesää- ja syksyä kohti, jolloin opiskelusta tulee mielekkäämpää. Voit olla yhteydessä opiskeluun liittyvissä asioissa tutoreihin, valmentajaan tai opinto-ohjaajaan. Jokaiselle löytyy varmasti oikea tapa hyödyntää kesäloma ja oppia jotakin uutta!

Mitkä ovat sinun suunnitelmasi tulevalle kesälomalle? Kommentoi alle ja kerro se meille!

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti